Prima pagină » Externe » Cetățenii ruși semnează petiții împotriva declanșării unui eventual război între Rusia și Ucraina

Cetățenii ruși semnează petiții împotriva declanșării unui eventual război între Rusia și Ucraina

de Coban Oxana
0 cometariu

„Războiul nu numai că nu corespunde intereselor Rusiei, dar este o ameninţare la adresa existenţei sale. Diplomaţia ţării nu poate lua o altă poziţie decât să respingă categoric un asemenea război”, se arată în petiţie.

 

„Noi, cetăţeni responsabili ai Rusiei şi patrioţi ai ţării noastre, facem apel la conducerea politică a Rusiei şi aruncăm o provocare deschisă şi publică la adresa Partidului Război care a fost format în cadrul puterii. Noi urâm războiul şi considerăm că este o crimă chiar şi să folosim ameninţarea militară şi stilul criminal în retorica politicii externe”, subliniază autorii petiţiei.

 

Autorii şi semnatarii petiţiei se angajează să facă tot ce le stă în putinţă pentru a preveni şi, în caz de necesitate, pentru a opri războiul.

Alături de Andrei Makarevici şi Lia Ahedjakova, petiţia a mai fost semnată de regizorii Garri Bardin şi Vladimir Mirzoev, scriitorul Viktor Şenderovici, poetesa Veronika Dolina, istoricii Andrei Zubov şi Boris Sokolov, activiştii pentru drepturile omului Lev Ponomarev, Zoia Sveltlova şi Svetlana Gannuşkina, politicienii Grigorii Iavlinski, Lev Şlosberg, Igor Ciubais etc.,

 

sursa Ziare.Com.

Alte articole

Lasă un comentariu