Prima pagină » News » (ANI) anunță că inspectorii de integritate au emis act de constatare în privința lui Andrei Popa, fostul rector al Universității de Stat din Cahul „B. P. Hasdeu”

(ANI) anunță că inspectorii de integritate au emis act de constatare în privința lui Andrei Popa, fostul rector al Universității de Stat din Cahul „B. P. Hasdeu”

de Pavel
0 cometariu

Agenția Națională de Integritate a emis o declarație cu privire la Andrei Pop, fostul rector al Universității de Stat Cahul „B. P. Hasdeu ”, prin care recunoaște existența unui conflict de interese. A devenit subiectul unei plângeri în 2008 și a rămas în arest până în iunie 2020, când și-a dat demisia.

Potrivit ANI, din 2009, fiind rector, a semnat o serie de ordine, din care a primit foloase materiale și nemateriale. În legătură cu numirea sa în echipele internaționale de proiect, a realizat un venit de circa 15 mii de euro, a distribuit echipamente achiziționate în cadrul proiectului, a beneficiat de călătorii în alte țări, s-a bucurat de formare, dezvoltare și creștere profesională. a avut ocazia să-și îmbunătățească reputația și să-și mențină poziția de onoare,.

ANI susține că nu contestă realizările profesionale personale ale fostului rector și contribuția acestuia la asigurarea bunei funcționări a Universității Cahul, dar din punct de vedere al respectării legislației speciale ANI, acesta a fost iresponsabil.

Nu a declarat un conflict de interese unei instituții ierarhice superioare și nu a așteptat o decizie. Deci, în legătură cu un conflict de interese în perioada 01.08.2016 – 16.06.2020, un inspector conștiincios a aplicat interdicția de a ocupa funcții publice și funcții publice, cu excepția birourilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Reamintim că, în iunie 2020, ANI a dezvăluit un alt conflict de interese pe această temă privind ginerele său, pe care l-a angajat în cadrul instituției. Apoi fapta a fost contestată în instanță, iar ANI a câștigat cauza în primă instanță.

Alte articole

Lasă un comentariu