Prima pagină » Externe » Fotografiile înainte și după Mariupol dezvăluie cum Rusia a devastat Ucraina

Fotografiile înainte și după Mariupol dezvăluie cum Rusia a devastat Ucraina

de Coban Oxana
0 cometariu

Imaginile actualizate cu Mariupol de către Google Earth arată amploarea devastării cauzate de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

Orașul-port din regiunea Donețk a fost una dintre primele ținte pentru forțele ruse după începutul războiului la 24 februarie 2022.

Au existat expresii globale de indignare după ce aproximativ 600 de persoane au fost ucise atunci când un teatru din oraș folosit ca adăpost de bombe a fost lovit de atacurile aeriene rusești pe 16 martie, chiar dacă cuvântul „copii” a fost pictat afară, într-un apel disperat la adresa umanitatea invadatorilor. Rusia a negat că a comis atacurile.

O maternitate a fost, de asemenea, lovită, iar după săptămâni de lupte, bombardamente și un asediu de trei luni, orașul s-a predat în mai 2022 și rămâne sub ocupație rusă.

Oficialii ucraineni au spus că cel puțin 20.000 de civili au fost uciși și mai mult de 90% din clădirile sale au fost avariate sau distruse. Cele mai recente imagini Google Earth arată dovezile clare ale acestei distrugeri, care au fost împărtășite de utilizatorii rețelelor sociale.

Unul dintre ei a fost Taras Mishchenko, fondatorul site-ului tehnologic ucrainean Mezha Media, cu sediul la Kiev, care a declarat pentru Newsweek că imaginile sunt aparent din martie și începutul lunii aprilie 2022, ca uzina de siderurgie Azovstal a orașului, care a fost asediată de forțele ruse. iar ulterior nivelat, era încă vizibil.

„În ciuda faptului că ucrainenii trăiesc în război de peste un an și știm totul despre crimele de război ale rușilor, noile imagini ale orașelor ucrainene distruse sunt întotdeauna șocante”, a spus el pentru Newsweek .

 

„Într-un oraș care găzduia aproape 500.000 de oameni până în 2022 și care se dezvolta activ, aproape că nu au mai rămas clădiri intacte”.

Mulți au apelat la Twitter pentru a-și exprima groaza față de devastare. „Sunt într-o gaură de vierme foarte întunecată în care mă uit la devastare și dau clic pe ace de locuri care au fost în loc de ruinele de astăzi”, a scris Varenichok Eristavi pe Twitter. „Acum este posibil să vedem mai clar sosirea „păcii rusești” care se înflorește”, a sris Roman Kyryliuk pe Twitter.

 

 

Alte articole

Lasă un comentariu