Prima pagină » Apărare » Serviciile de informații au desecretizat noul plan de invazie a Ucrainei

Serviciile de informații au desecretizat noul plan de invazie a Ucrainei

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Serviciile Secrete americane au dovezi că Rusia a elaborat un nou plan de invadare a Ucrainei, care poate începe cu o provocare. Acest lucru a fost cominicat de The Washington Post, cu referire la mai multe surse.

    Potrivit informațiilor, planul cu privire la provocare a fost aprobat la  nivel înalt la Moscova. Serviciile speciale ruse intenționează să simuleze un „oarecare atac terorist” în Donbas sau pe teritoriul Rusiei, atribuind atacul Ucrainei. Se precizează că planul este în stadiul final.

    WP scrie că acest plan este legat de evoluțiile dezvăluite anterior , cum ar fi aducerea fostului parlamentar Yevgeny Muraev la putere în Ucraina și utilizarea armelor chimice în Donbass. Totodată, anterior, a fost anunțat că detaliile planului de invazie a Ucrainei de către Rusia  sunt  cunoscute și de administrația președintelui american Joe Biden.

  Potrivit The New York Times, Rusia ar putea inventa o scuză pentru a invada Ucraina folosind un videoclip fals. Vrea să înfățișeze explozii, victime printre civili, drone Bayraktar TB2 și alte arme ucrainene. Oficialii americani susțin că în acest fel Federația Rusă ar putea încerca să acuze Ucraina de „genocid al oamenilor vorbitori de limbă rusă”.

Alte articole

Lasă un comentariu