Prima pagină » Politic » Judecătoria Chișinău a dispus arestarea lui Constantin Botnari alias ”Borsetka”

Judecătoria Chișinău a dispus arestarea lui Constantin Botnari alias ”Borsetka”

de Pavel
0 cometariu

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv, pentru un termen de 30 de zile, în privința lui Constantin Botnari, la solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, se arată într-un comunicat de presă citat de IPN.

 

Constantin Botnari este fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova, în două legislaturi, fost secretar general al partidului, informează.„Arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui (Constantin Botnari, n.r.) în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău, în scopul continuării investigațiilor în dosarul anunțat public de PCCOCS în data de 19 decembrie 2021”, precizează sursa citată.

Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice, comise în luna iunie a anului 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația altui învinuit, Vlad Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vlad Plahotniuc.

Astăzi a avut loc a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare pe adresa învinuitului Constantin Botnari. La prima ședință el a fost citat, dar avocații săi au solicitat amânarea ședinței pentru astăzi, când învinuitul iarăși nu s-a prezentat.

Într-o adresare video din 15 ianuarie anul curent, Constantin Bornari a declarat că în 2019 a emigrat cu familia în Marea Britanie și califică drept „incorectă” darea sa în căutare prin Interpol. El a anunțat că a cerut prin avocații săi crearea unei comisii rogatorii, pentru a fi cercetat în Marea Britanie. Constantin Botnari a opiniat că „tot ce i se întâmplă este pus la cale de foștii săi oponenți politici, care astăzi sunt la guvernare”.

Alte articole

Lasă un comentariu