Prima pagină » Politic » Cristian Rizea nu mai este cetățean moldovean. Acesta poate fi extrădat în România

Cristian Rizea nu mai este cetățean moldovean. Acesta poate fi extrădat în România

de sandu
0 cometariu

Ex-deputatul român, fugarul Cristian Rizea, a rămas fără azil politic și cetățenia R.Moldova. Decizia a fost luată de către magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, susține Deschide.MD.

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost eliberat din arest de autorităţile moldoveneşti  pe 2 mai, după ce a expirat termenul în care un cetăţean străin

Cristian Rizea riscă închisoare şi în Republica Moldova, după ce procurorii moldoveni au stabilit că fostul deputat român a comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, Rizea a făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei. După ce Igor Dodon a semnat un decret prin care a anulat cetăţenia lui Cristian Rizea, preşedintele de atunci a spus că Rizea este „un criminal, conform justiţiei române”.

Pe 4 noiembrie Ministerul român al Justiției anunța că a trimis o cerere autorităților din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea. Pe 6 noiembrie, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest pe numele fostului deputat PSD Cristian Rizea.

 

Alte articole

Lasă un comentariu