Prima pagină » Politic » Constantin Botnari numit „borsetka”, dat în căutare de către Interpol

Constantin Botnari numit „borsetka”, dat în căutare de către Interpol

de Pavel
0 cometariu

Conform unei informații de ultimă oră, fostul deputat democrat, Constantin Botnari, poreclit „Borseta lui Plahotniuc” a fost anunțat astăzi, de către Interpol în căutare pentru arest și extrădare, transmite jurnaltv.md.

 

Informația a fost confirmată de către noul șef al Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Anterior Botnari a fost anunțat în căutare pentru localizare și monitorizare.

Amintim că anterior alias „Borsetka”  a ieșit în spațiul public într-un clipuleț în care spunea că nu se ascunde de nimeni și așteaptă o decizie legală oficială dacă va fi nevoie de venirea sa în Moldova.

Pe 17 ianuarie, 2022, magistrații Judecătoriei Chișinău, cu sediul Ciocana, au emis un mandat de arestare, în lipsă,  pentru 30 de zile, pe numele fostului deputat democrat Constantin Botnari, zis „Borsetka” .

Astfel, judecătorii au dispus, de asemenea, anunțarea în căutare internațională pentru reținere și extrădarea la Chișinău, a lui Botnari.

Botnari ar fi vizat în dosarul  fostului director de la Agenția Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, care la începutul lunii noiembrie 2021 a fost reținut în urma unei operațiuni SIS și PCCOCS pentru abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Botnari este suspectat de fals în acte publicie și contrafacerea de documente.

Potrivit PCCOCS, în perioada în care a condus ASP, Serghei Railean a facilitat emiterea actelor de identitate – buletine de identitate și pașapoarte pe numele mai multor persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, cu încălcarea vădită a procedurilor stabilite, inclusiv în lipsa solicitanților.

Alte articole

Lasă un comentariu