Prima pagină » Educație » ACORD DE COLABORARE DINTRE USM ȘI TVR MOLDOVA

ACORD DE COLABORARE DINTRE USM ȘI TVR MOLDOVA

de Pavel
0 cometariu

Consolidarea legăturilor culturale și educaționale în vederea instruirii de calitate a viitorilor jurnaliști, formarea continuă a cadrelor didactice, schimburi de experți, cercetători, profesori, studenți, precum și informații și materiale promoționale, didactice, științifice în diverse domenii reprezintă obiectul Acordului de colaborare dintre USM și TVR Moldova. Documentul a fost semnat astăzi, 14 februarie, de către rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor ȘAROV și directorul TVR Moldova, Nicolae MOCANU.

 

Acordul prevede intensificarea colaborării dintre cele două instituții în domeniul științific, didactic și de creație. În domeniul științific vor fi organizate conferințe, mese rotunde, seminare științifice, proiecte de cercetare, elaborate materiale științifice și publicate articole în reviste de specialitate.

În domeniul didactic vor fi realizate stagii de practică, ore de laborator și lecții de profesionalizare; elaborate ghiduri, note și suporturi de curs, iar în domeniul de creație – organizate proiecte de creație jurnalistică, în vederea realizării materialelor jurnalistice pentru toate segmentele sistemului mass-mediei: presă tipărită, radio, TV, agenții de știri, jurnalism online; concursuri și festivaluri de profil și activități de voluntariat în mass-media.

Rectorul, Igor ȘAROV a menționat că cooperarea dintre Universitatea de Stat din Moldova și TVR Moldova s-a materializat în timp, în cadrul a diverse proiecte comune, iar semnarea Acordului va contribui la intensificarea colaborării dintre cele două instituții în vederea pregătirii de calitate a viitorilor jurnaliști și nu numai.

La rândul său, directorul TVR Moldova, Nicolae MOCANU a subliniat că echipa de profesioniști a Televiziunii Române își vor împărtăși experiența acumulată cu studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. De asemenea, TVR MOLDOVA va promova activitatea ştiinţifică şi didactică a Universității de Stat din Moldova.

Alte articole

Lasă un comentariu