Prima pagină » News » VASILE COSTIUC REȚINUT ÎN DOSARUL PRIMĂRIEI DURLEȘTI PENTRU 72 DE ORE

VASILE COSTIUC REȚINUT ÎN DOSARUL PRIMĂRIEI DURLEȘTI PENTRU 72 DE ORE

de Pogolsa Victor
0 cometariu

Liderul Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost trezit în această dimineață de către  colaboratorii CNA și procurorul pe caz.

În jurul orei 06:30, Costiuc a ieșit în Live pe Facebook din locuința sa unde se aflau procurorii și poliția care au venit să-l rețină, transmite ObiectivMedi.Md cu referire la Știri.md.

”Avem o ordonanță de reținere a dumneavoastră, avem și ordonanță de percheziție, vă rog să lăsați telefonul și să sunați avocatul”, a declarat procurorul.

Costiuc a mai fost prevenit de faptul că nu are dreptul să divulge detalii în presă sau altor persoane în acest sens.

În cele din urmă, după aproape două minute, live-ul a fost întrerupt.

Potrivit informației, Costiuc a fost reținut pentru 72 de ore în cadrul dosarului cu terenurile de la Durlești.

”CNA și procurorii anticorupție desfășoară percheziții în dosarul primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a  terenurilor. Suntem la patru adrese din raza municipiului Chișinău, unde efectuăm acțiuni de urmărire penală la persoane care au intrat ilegal în posesia terenurilor, fiind în cercul de apropiați ai fostului primar.

Două persoane au fost reținute, în această dimineață, în dosarul primăriei Durlești. Acțiunile continuă”, au declarat cei de la CNA.

Potrivit informației, au fost efectuate în total 4 percheziții în cadrul acestui dosar, iar pe lângă Costiuc a mai fost reținut și Veaceslacv Nedelea, fost deputat PDM.

Reamintim că la sfârșitul anului 2021, 8 persoane au fost supuse perchezițiilor domiciliare de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție în același dosar.

Alte articole

Lasă un comentariu