Prima pagină » Externe » Atacul cibernetic de ieri seară asupra Ucrainei a fost cel cel mai mare din istorie

Atacul cibernetic de ieri seară asupra Ucrainei a fost cel cel mai mare din istorie

de Pavel
0 cometariu

Atacul cibernetic de ieri asupra băncilor și site-urilor guvernamentale ucrainene a fost cel mai mare din istorie 

Atacul DDoS asupra băncilor și site-urilor guvernamentale din Ucraina, efectuat pe 15 februarie, a fost cel mai mare din istoria țării.

Acest lucru a fost anunțat de viceprim-ministrul – ministrul transformării digitale Mihail Fedorov, relatează Censor.NET cu referire la Interfax-Ucraina .

„Ieri, 15 februarie, a fost efectuat cel mai mare atac DDoS din istoria Ucrainei pe site-urile guvernamentale, sectorul bancar. Ieri, toate autoritățile responsabile cu securitatea cibernetică au lucrat pentru a contracara aceste atacuri și a le elimina în viitorul apropiat”, a spus el. într-un comunicat. în cadrul briefingului de presă general al Ministerului Transformării Digitale, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Serviciului de Comunicații Speciale de Stat, Poliției Cibernetice, Consiliului Național de Securitate și Apărare și Băncii Naționale.

Potrivit acestuia, acest atac a fost pregătit în avans, costul său este de milioane de dolari. Scopul a fost destabilizarea situației și semănarea panicăi, a remarcat șeful Ministerului Dezvoltării Digitale. 

Alte articole

Lasă un comentariu