Prima pagină » Politic » 1 MILION DE LEI LUNAR DIN BUGET PENTRU PAS

1 MILION DE LEI LUNAR DIN BUGET PENTRU PAS

de Pogolsa Victor
0 cometariu

În anul 2021 Partidul Acțiune și Solidaritate s-a ales cu circa 9 milioane de lei de la bugetul de stat.

Potrivit liderului PAS, la următoarele alegeri partidul va cere din nou bani de la oameni pentru campania electorală, declară Andrei Spînu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4, transmite ObiectivMedia.md cu referire la sinteza.org

Întrebat dacă nu consideră necesar să aloce acești bani pentru a compensa facturile cetățenilor, acesta a răspuns evaziv, dând de înțeles că ei au luptat pentru finanțarea partidelor, iar compensarea facturilor cetățenilor va fi făcută din alte surse.

”Noi am luptat, pentru finanțarea partidelor politice din bugetul de stat. Este un subiect de prin anii 2009. Această luptă a tuturor care au fost a dus la situația în care nu putem să avem partide care pot să fie din surse neclare, astfel am scăpat de scheme, corupție și acum partidele pot să facă o politică cît de cît curată. Eu cred că această finanțare trebuie să rămînă. Aceasta le va permite partidelor politice să se consolideze, să își dezvolte infrastructurile și să devină o forță politică în stat”, a spus Spînu.

Potrivit ministrului infrastructurii, PAS este unul din puținele partide din Republica Moldova care a reușit pe parcursul anului trecut să adune peste 6000 de cotizații de partid.
Sursa: sinteza.org

Alte articole

Lasă un comentariu